Euro Melanoma Day 2011

 

Societatea Romana de Dermatologie (SRD) participa si anul acesta, impreuna cu medicii dermatologi din Europa, la realizarea celei de a 6-a editii nationale a Euro Melanoma Day – Ziua europeana pentru depistarea melanomului in data de 18 mai 2011.

In ziua mentionata medici dermatologi din tot cuprinsul tarii, membri ai SRD, vor oferi consulturi gratuite pentru afectiuni tumorale cutanate. Aceasta implicare benevola in cadrul campaniei, ce se desfasoara in 28 de tari europene in luna mai, are ca scop avertizarea populatiei asupra cancerului de piele (inclusiv a melanomului, cea mai agresiva tumora maligna a omului). Consultul cutanat gratuit se realizeaza în vederea depistarii de leziuni precanceroase sau cancere cutanate. Fiecare pacient consultat va fi informat asupra riscului expunerii exagerate la radiatiile ultraviolete, modalitatii de auto-examinare a tegumentelor, aspectului macroscopic al tumorilor cutanate si asupra metodelor terapeutice existente. Medicul va completa un chestionar standard european in baza caruia se va realiza o statistica la nivel national si international.

Consulturile gratuite se ofera in principalele centre dermatologice judetene (pentru detalii privind locatiile consultati www.srd.ro) in data de 18 mai 2011 intre orele 09:00 – 14:00.

SRD organizeaza aceasta actiune impreuna cu Bristol-Myers Squibb si Merck Sharp and Dome.

Prof. Dr. Virgil Feier – Presedinte SRD

Prof. Dr. George-Sorin Tiplica – Director executiv SRD

Listă centre consultații

Chestionar pacienți

Cursuri și manifestari naționale și internaționale​

Accesează

Informații utile​

Accesează

Diplome CND 2023

Accesează