Adolescenta fara Acnee! Vino la un control gratuit!”

 

Campanie organizată de către Societatea Română de Dermatologie în perioada martie – aprilie 2018

Cea de-a patra editiei a Campaniei de educare şi informare, initiata de Societatea Romana de Dermatologie intitulată generic „Adolescența fara Acnee! Vino la un control gratuit!” doreste sa vina din nou in sprijinul adolescentilor din liceele bucureștene și din orașele: Craiova, Cluj Napoca, Tg. Mureș, Constanța, Sibiu, Oradea, Iași, care vor beneficia de consultații gratuite oferite de medici dermatologi timp de o lună.

Campania va începe în luna martie și se va încheia în luna aprilie 2018.

 

Acneea reprezinta o boala comună, parțial determinată genetic, care apare în general în perioada pubertară, dar și la adult. Este o afecțiune polimorfă în care coexistă leziuni retenționale și inflamatorii adeseori pe fond de piele seboreică.

Peste 90% dintre adolescenți, 50% dintre femeile adulte și 25% din populația adultă, indiferent de gen, suferă de acnee. Din cauza hormonilor androgeni, băieții și bărbații sunt mai predispuși la forme mai grave și de durată ale acneei.

Primele semne de acnee apar odată cu pubertatea, chiar de la 11-12 ani, având un apogeu la vârsta de 16 -17 ani. Zonele predispuse la acnee sunt cele care posedă glande sebacee: faţă, piept, umeri, spate, braţe, coapse.

  

Impactul acneei asupra calităţii vieţii

 

In momentul   prezentarii în cabinetul medicului dermatolog, adolescentul cu acnee ştie deja ce diagnostic are! Frecvent adolescentul care vine la dermatolog a încercat deja singur câteva tratamente şi are un scop clar: vrea să scape definitiv de acnee, într-un timp foarte scurt!

Adolescentul riscă să se izoleze social (stă în casă, nu se vede cu prietenii, nu merge la evenimente sociale normale). Asa incep sa apara sentimente de frustrare, ruşine, furie, încrederea în sine este afectată profund. Devin anxioşi în relaţiile cu persoanele de sex opus, timizi, se tem de ridiculizare.

 

Depresia şi anxietatea sunt trăsăturile comune la cei care suferă de acnee (frica de a fi privit şi a fi evaluat negativ de către cei din jur).

 

Societatea Romana de Dermatologie vine în ajutorul liceenilor oferindu-le informații cu privire la tratarea acestei afecțiuni.

 

 

Societatea Română de Dermatologie

Cursuri și manifestari naționale și internaționale​

Accesează

Informații utile​

Accesează

Diplome CND 2023

Accesează